Data

30 Novembre 2023
Finalitzat!

Hora

Tot el dia

Encés de llums nadalenques 2023

El passat 30 de novembre va donar lloc el gran encés de nadal el Mercat Colón, l’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de València María José Catalá, el Regidor d’Urbanisme Juan Giner, la gerent d’AUMSA Ana María Gil i Isabel Martín d’Esdeveniments del Mercat Colón, entre molts altres assistents que van voler ser partícips d’esta posada en escena.

Enguany, l’Interiorista Mateo Climent amb el seu disseny ha volgut recrear un nadal enlluernador en el mercat, amb més de 50.000 bombetes adornen este emblemàtic edifici, creant un espectacle lluminós que abraça cada racó del mercat.

L’èmfasi en la il·luminació es reflecteix en les entrades, on dues majestuoses corones al Carrer Jorge Juan, donen la benvinguda als visitants. Estes a més porten el tradicional vesc nadalenc que simbolitzen l’acolliment per a cada persona que travessa el llindar del mercat.

L’arbre engalanat amb les seues llums i adorns com a estreles que recorden l’estrela fugaç i amb bastons de caramel que volen recordar a la infància i la família. A més com a novetat un gran “trencanous” donarà la benvinguda als visitants que entren per Conde Salvatierra. Les columnes enguany volen evocar les típiques palmeres valencianes a través de la llum i col·locant banderoles de “trencanous” un adorn molt típic d’estes dates.

El Betlem, il·luminat com un núvol radiant, mostra el bon fer d’artistes valencians que es pot veure en les resplendents figures.

Enguany se li ha donat especial importància a la zona de mercaders, perquè ells són l’essència del mercat per això, s’ha envaït l’espai de cortines de llums (la qual cosa no ha succeït altres anys).

Sobre l’aigua de la font reflecteixen les llums de tot el mercat i acullen a la zona central que ens recorda a través dels animals i el gran ren que dona la benvinguda en la baixada, la importància de la naturalesa en la nostra vida.

Enguany el Mercat Colón mostra que està més viu que mai i la seua il·luminació es duplica amb respecte anys anteriors perquè cada racó tinga una importància i la seua llum pròpia. Convertint-se així en un lloc de llum, màgia i llest per a compartir en família i amics